Start pagina Nieuws pagina Gallerij pagina Contact paginaLink pagina Gastenboek

Hallo,


Mijn naam is Brigita Šilović  en ik ben geboren op 03-04-1966 in Kroatië.  Als klein meisje was ik al graag veel bezig met tekenen. Ik begon steeds meer met kleuren en andere technieken te tekenen naar mate ik ouder werd, zo is langzaam aan schilderen mijn grote passie geworden waar ik al mijn gevoel, gedachten en emoties in kwijt kan.


In 1989 ben ik in Nederland komen wonen, waar ik de volgende opleidingen heb gedaan om mij verder te bekwamen.

  1. Grafische vormgeving in Utrecht van 1994 – 1997
  2. Opleiding tekenen en schilderen aan het Centrum voor de kunsten in Nijmegen van 2001 – 2004

Na deze opleidingen heb ik mij volledig gegeven aan het schilderen. Inspiratie voor mijn schilderijen vind ik eigenlijk overal en in alles om mijn heen wat op één op andere manier mijn aandacht trekt. Dit kunnen vaak de meest simpele alle daagse dingen zijn die de meeste mensen voor eigen nemen. Maar vaak ook veel emotionele gebeurtenissen of diepe gedachten.


Veel van de schilderijen die ik maak zijn spontaan ontstaan. Ook schilder ik in opdracht, maar ik probeer wel altijd mijn eigen stempel op het werk te drukken, zodat ik achter mijn werk kan staan en tevreden met het resultaat ben.


In de loop van de jaren heb ik mijn eigen stijl en herkenbaarheid ontwikkeld. Deze stijl en herkenbaarheid staan voor wie ik ben, wat ik maak, mijn passie en daar ben ik zeer trots op.
Ik hoop dat U net zo veel plezier aan mijn schilderijen heeft, als ik aan het maken van wat mijn grote liefde is.

Brigita Šilović

Brigita Silovic